top of page

Autors que han escrit sobre la Guerra Civil Espanyola

Gemma Pasqual i EscrivaVa nàixer a Almoines (València), l'any 1967.

Escriptora valenciana en llengua catalana.
Ha escrit principalment novel · les juvenils o infantils que sovint s'han convertit en lectures obligatòries als instituts d'ensenyament secundari valencians. Entre elles són destacables
Marina, Et recordem, Amanda i L'últim vaixell.

Lluís Llach

Soy un párrafo. Haz clic aquí para agregar tu propio texto y edítame. Soy un lugar ideal para que cuentes una historia y permitas que tus usuarios conozcan un poco mas sobre ti.

Lluís Llach reconeix ser fill de la postguerra i d'haver crescut en contacte amb persones que van viure la Guerra Civil i, encara que fóra des de lluny, la Segona Guerra Mundial o l'exili. Va dedicar quatre dècades de la seua vida a la cançó. En 2007, quan la va deixar per sempre, va tenir el plaer de retrobar-se amb la lectura i es va apassionar. Després va començar a escriure. Ara debuta en la narrativa amb Memòria d'uns ulls pintats, la seua primera novel·la.

Us presentem el treball que ens ha demanat la nostra professora de llengua Maite.

El treball és una lectura augmentada de les obres de L'últim vaixell de Gemma Pasqual i Memòria d'uns ulls pintats de Lluís Llach, situades les dues a la Guerra Civil Espanyola. Aquest wiki tracta les caraterístiques que apareixen a la novel·la pel que fa als fets històrics, el context espacial i temporal, els persontages i els sentiments. Cada grup d'alumnes ha triat i ha treballat una part a través de les cites que han extret de les novel·les. A més, hem afegit la biografía dels autors i un treball que vam fer a classe on es relacionen les característiques que apareixen als llibre amb les que apareixen a la pel·lícula La lengua de las mariposas. Esperem que vos agrade. 

bottom of page